Brusselse politie schiet met zwaard gewapende man dood

In Brussel heeft de politie een man neergeschoten die zich - gewapend met een zwaard - gewelddadig gedroeg. De man - een vijftiger - overleed aan zijn verwondingen. 

De politie had een oproep gekregen van het bejaarde ouderpaar van de man, dat meldde dat hun zoon zich in hun appartement waar ze samen woonden erg gewelddadig gedroeg.

Bij aankomst stelden de agenten vast dat de verdachte in het bezit was van "een soort van zwaard", zegt het parket. "De verdachte had met zijn wapen een raam stukgeslagen en probeerde uit het raam te springen. De politie heeft geprobeerd te onderhandelen met de man en heeft hem verschillende keren gevraagd om het zwaard neer te leggen."

Uiteindelijk viel de agressieve man een politieagent aan, waarop de agent zijn dienstwapen afvuurde. De verdachte kreeg enkele kogels in de buikstreek. In de loop van de voormiddag is hij aan zijn verwondingen overleden. De politieman zelf raakte niet gewond.

Het parket, de dienst Interne Controle en het Comité P zijn een onderzoek gestart naar het incident. 

Meest gelezen