AFP or licensors

Burgemeester van Genua belooft nieuwe brug tegen Kerstmis 2019

Binnen een jaar zal er in de Italiaanse stad Genua een nieuwe brug staan, ter vervanging van de brug die in augustus is ingestort. Daarbij vielen toen meer dan 40 doden. Dat heeft de burgemeester Marco Bucci van Genua beloofd bij de opening van de werf voor de afbraak van de resten van de brug.

"Het is de bedoeling om de afbraak voldoende te laten vorderen om aansluitend met de bouwwerkzaamheden te kunnen beginnen", aldus de burgemeester. "De constructie zou op 31 maart van start moeten gaan, waarmee we tegen Kerstmis een brug zouden moeten hebben."

Vandaag is het nodige materieel aangesleept om de resten van de snelwegbrug te kunnen afbreken. De afbraak zelf is nog niet van start gegaan. Maandag zal een rechter beslissen of de brug wordt vrijgegeven en mag worden afgebroken.

Een consortium van vijf Italiaanse ondernemingen is met de afbraak belast. De kosten ervan worden geraamd op 19 miljoen euro. De Italiaanse sterarchitect Renzo Piano is met de bouw van een nieuwe brug belast.

Die brug is niet alleen belangrijk voor de stad en de regio, zegt burgemeester Bucci, "maar voor heel Noord-Italië, en ik durf zelfs zeggen voor Frankrijk en Zwitserland ook".

De snelwegbrug in Genua stortte op 14 augustus in. Er vielen 43 doden en tientallen gewonden.

Bekijk hieronder een Terzake-reportage over de brug in Genua, drie maanden na de instorting.

Video player inladen...

Meest gelezen