Nicolas Maeterlinck

Denis Ducarme (MR) kaatst bal terug naar Ben Weyts (N-VA) na schokkende beelden uit slachthuis 

Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme wijst er, net als het Federaal Voedselagentschap (FAVV), op dat dierenwelzijn sinds 2014 een regionale bevoegdheid is. Dat doet hij na uitspraken van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts naar aanleiding van de beelden die dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft gemaakt in het slachthuis VanDrie in Hasselt.

"De beelden worden op dit moment onderzocht. Maar als de getuigenissen iets bewijzen, dan is het wel dat de huidige federale controle door het FAVV niet volstaat", zo reageerde Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) op undercoverbeelden uit het slachthuis VanDrie in Hasselt.

Net als het FAVV wijst federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) erop dat dierenwelzijn sinds de zesde staatshervorming een regionale bevoegdheid is. "Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen. Daarom nodig ik minister Weyts uit zijn verantwoordelijkheid op het vlak van dierenwelzijn volop op te nemen", aldus Ducarme. Hij wijst er ook op dat het FAVV sinds 1 juli 2014 niet langer bevoegd is voor controles op dierenwelzijn.

Meest gelezen