Duizenden betogers protesteren tegen de Servische president Vucic

Duizenden betogers hebben felle sneeuwbuien getrotseerd in het centrum van Belgrado om te protesteren tegen het geweld dat de Servische president Aleksandar Vucic en zijn coalitie gebruiken tegen de oppositie en de media.

De oppositiepartijen riepen op om te betogen, nadat hun leider in november fysiek was aangevallen tijdens een politieke meeting in het centrum van Servië. Volgens de oppositiepartijen waren de aanvallers aanhangers van de centrumrechtse Vooruitgangspartij van Aleksandar Vucic. Dat wordt door de autoriteiten ontkend.

De betogers gebruikten fluitjes en claxons om uiting te geven aan hun protest, net zoals dat in de jaren 1990 gebruikelijk was, toen er tegen de voormalige ex-Joegoslavische president Slobodan Milosevic werd betoogd. Er werd "Vucic dief! " geroepen. Hij wordt als autoritair ervaren en hij zou volgens de oppositie de media willen breidelen.

Meest gelezen