Videospeler inladen...

Gele hesjes strijken derde keer neer in Brussel: opkomst bleef beperkt

Volgens de Brusselse politie zijn in totaal zo'n 400 "gele hesjes" actie komen voeren Brussel. Na twee vorige betogingen waarbij het tot confrontaties kwam met de politie, was de opkomst vandaag dus beperkt. De politie was zichtbaar aanwezig en heeft zo'n 60 mensen administratief aangehouden.

In eerste instantie was het de bedoeling van de gele hesjes om te verzamelen op het Luxemburgplein, maar dat werd in laatste instantie verboden. De betogers laten verstaan dat ze zich daardoor duidelijk beperkt voelen in hun vrijheid van meningsuiting

De groep gele hesjes betoogt vanmiddag aan Kunst-Wet met enkele spandoeken met opschriften "MR en PS zijn gelijk. Bestrijd het systeem" en "working class heroes".

"Geweld is niet de oplossing, maar het systeem lokt dit wel uit. De leugens van het systeem zijn gewelddadig", stelde een woordvoerder.

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen