Video player inladen...

De sneeuw is er, maar met mate

De eerste sneeuw is er. Afgelopen nacht en gisteravond viel er wat sneeuw, maar op de meeste plekken is die alweer gesmolten. "In Hoog België", zegt weerman Frank Deboosere, ligt één tot vier centimeter sneeuw."

"Er is wat aanvriezende regen geweest. Lokaal is die neerslag overgegaan in sneeuw, maar ondertussen is ze alweer gesmolten", zegt weerman Frank Deboosere. In Hoog-België, het zuiden van het land dus, blijft wel een dun laagje van één tot vier centimeter liggen. 

Gisterenavond liepen er berichten binnen over spekgladde wegen in Dadizele (West-Vlaanderen), Halle (Vlaams-Brabant), Grembergen (Oost-Vlaanderen-foto), Deurne en Wijnegem (Antwerpen).

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer meldde dat er afgelopen nacht extra gestrooid werd, en geeft automobilisten de raad om voorzichtig te zijn en indien mogelijk hun verplaatsing uit te stellen. Wie toch de baan op moet, krijgt de raad zijn of haar rijstijl aan te passen. Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Ook in Nederland liggen veel wegen er spekglad bij. Daar zijn wat ongevallen met blikschade en lichtgewonden geweest. 

Meest gelezen