Voormalig voorzitter KV Mechelen Timmermans trekt zich tijdelijk terug uit hoogste orgaan Voetbalbond

Johan Timmermans, ex-voorzitter van KV Mechelen, heeft beslist om zich tijdelijk terug te trekken uit het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), tot het onderzoek naar KV Mechelen volledig is afgerond. Dat werd zaterdag bevestigd door de voetbalbond. Ook het zitje van Paul Allaerts, CEO van Moeskroen, staat ter discussie.

Timmermans en Allaerts zitten allebei in het Uitvoerend Comité van de voetbalbond (KBVB) om daar de belangen van profclubs te verdedigen. Dat Comité is meteen is het hoogste orgaan binnen de voetbalbond. Maar hun clubs KV Mechelen en Moeskroen vormen het centrum van twee onderzoeken van het federale parket. Bij KV Mechelen gaat het om matchfixing en fiscale fraude, Moeskroen wordt ervan verdacht in handen te zijn van spelersmakelaars.

Timmermans trok zich al terug als voorzitter van KV Mechelen, maar behield als bestuurder van de club wel zijn zitje in het Uitvoerend Comité. Hij vroeg op aansturen van de KBVB om ook dat mandaat tijdelijk te schorsen, tot het onderzoek naar KV Mechelen volledig is afgerond. Een vervanger is onbespreekbaar, melden interne bronnen bij de club. 

Moeskroen

Ook over het mandaat van Allaerts in het Uitvoerend Comité zal een hartig woordje gesproken worden. "Dat is inderdaad een thema dat op de agenda staat", bevestigt de CEO van Moeskroen aan persagentschap Belga. "Maar ik wil benadrukken dat er in zijn globaliteit gesproken wordt over alle voetbalclubs die op een of andere manier bij de voetbalschandalen betrokken zijn."

De Henegouwse voetbalclub wordt in het vizier genomen door het federaal parket. Moeskroen zou in handen geweest zijn van een makelaar. Verder zijn er vermoedens van witwaspraktijken, in de vorm van illegale geldstromen via offshore vennootschappen. Ook zouden valse documenten voorgelegd zijn bij de Licentiecommissie. Allaerts zou tijdens zijn periode als scheidsrechtersbaas met de omstreden makelaar Dejan Veljkovic samengezeten hebben, en daar gaat men binnen de KBVB niet licht over.

Zwarte schapen?

De KBVB vindt niet dat er voor leiders van clubs die in opspraak zijn gekomen plaats is in het Uitvoerend Comité. KV Mechelen en Moeskroen willen hun zitje wel behouden en verweren zich daarom  met het vermoeden van onschuld. Daarnaast willen ze niet als zwart schaap dienst doen, want er zijn ook nog andere clubs betrokken.

Meest gelezen