Belgische coproductie "Another Day of Life" wint prijs van beste animatiefilm op European Film Awards

De Belgische coproductie "Another Day of Life" heeft zaterdag in Sevilla de European Film Award (EFA) voor beste animatiefilm gewonnen.

"Another Day of Life" werd gerealiseerd door de Spanjaard Raul de la Fuente en de Pool Damian Nenow. De film, gebaseerd op waargebeurde feiten, mengt animatie met echte beelden en heeft als protagonist de Poolse reporter Ryszard Kapuscinski, die op zoek gaat naar de waarheid, wanner hij in 1975 naar het toen in een burgeroorlog verwikkelde Angola trekt.

De Belgische inbreng was afkomstig van de in Brussel gevestigde animatiestudio Walking the Dog.

"Another Day of Life" haalde het van medegenomineerden "White Fang" van Alexandre Espigares, "The Breadwinner" (Een jeugd in Afghanistan) van Nora Twomey en "Early Man". Die laatste is een film van Nick Park, de geestelijke vader van Wallace en Gromit.

Meest gelezen