AFP OR LICENSORS

Frans-Brits-Belgische coproductie "The Death of Stalin" beste komische film op European Film Awards

De beste Europese komische film van het jaar is "The Death of Stalin", een Frans-Brits-Belgische coproductie. Dat is zaterdagavond bekendgemaakt op de 31ste editie van de European Film Awards (EFA's), in het Zuid-Spaanse Sevilla.

De cynische film "The Death of Stalin" werd geregisseerd door Armando Ianucci. In de cast zitten bekende namen als Michael Palin en Steve Buscemi. De Belgische inbreng kwam van het Brusselse productiehuis La Compagnie Cinématographique.

De andere genomineerden voor beste komische film waren "Le Sens de la Fête (C'est la vie! )" van Eric Toledano en Olivier Nakache en "Diamantino" van Gabriel Abrantes en Daniel Schmidt.

"The Death of Stalin" is ook geselecteerd voor de publieksprijs.

Meest gelezen