Archieffoto

Luchthaven van Eindhoven gesloten door dichte mist

De luchthaven van Eindhoven, in het zuiden van Nederland, is sinds vanmiddag gesloten door de dichte mist. Sinds vanmiddag zijn alle vluchten geschrapt of worden ze omgeleid via de luchthavens van Keulen en Weeze in Duitsland, of via Maastricht en Schiphol in Nederland.

Om te voorkomen dat het te druk wordt in het luchthavengebouw, is de toegang tot de vertrekhal vanmiddag afgesloten. Een deel van de passagiers die al binnen waren, is weer naar huis gegaan, de rest is gebleven in de hoop dat hun vlucht toch nog vertrekt.

Luchtvaartmaatschappij proberen gestrande passagiers zo veel mogelijk om te boeken naar een andere vlucht, morgen. Sinds vanmiddag zijn enkele tientallen vluchten van en naar Eindhoven geschrapt of omgeleid. Volgens het Nederlandse persagentschap ANP zijn 900 passagiers gestrand op Eindhoven Airport. Het Rode Kruis laat 500 veldbedden aanrukken voor passagiers die nergens terechtkunnen. 

Ook de luchthaven Amsterdam Schiphol ondervindt hinder door de dichte mist: er kan maar de helft van  het normale aantal vliegtuigen landen. Ook hier is een aantal vluchten noodgedwongen geschrapt.

Meest gelezen