Foto: Twitter.

Tientallen gewonden bij zware ontploffing in restaurant in Japan

In de Japanse stad Sapporo zijn tientallen mensen gewond geraakt bij een zware ontploffing in een restaurant. De oorzaak is nog niet bekend, volgens sommige bronnen zou het gaan het om een gasexplosie.

De ontploffing deed zich voor rond 20.30u plaatselijke tijd in een restaurant in de stad Sapporo, de , de hoofdplaats van het noordelijke eiland Hokkaido. Op de sociale media zijn beelden te zien van uitslaande rode vlammen en een gebouw dat in puin ligt. 

Brandweer en andere hulpdiensten kwamen met meer dan 20 wagens om hulp te bieden. De gebouwen rond het getroffen pand zijn afgezet uit angst voor meer explosies.

Volgens de Japanse politie zijn 42 mensen gewond geraakt, van wie een er erg aan toe is.  

Meest gelezen