Videospeler inladen...

Arseen in voeding kan schadelijk zijn voor baby's en peuters: Hoge Gezondheidsraad geeft tips

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft nieuwe richtlijnen klaar over arseen, een zwaar metaal in voeding. Dat metaal valt niet uit het voedsel te weren, maar een te frequente blootstelling eraan kan schadelijk zijn voor de gezondheid van baby's en peuters. 

Overdrijf niet met rijst in het eten van baby's en kleine kinderen, dat adviseert de Hoge Gezondheidsraad (HGR). De raad heeft nieuwe richtlijnen klaar over arseen, een zwaar metaal. Dat metaal valt niet uit voedsel te weren, maar een te frequente blootstelling eraan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Vooral in rijst en algen zit arseen, dus beveelt de Hoge Gezondheidsraad aan om op te letten met rijstkoeken en rijstdrankjes bij kleine kinderen.

De raad stelt ook voor om rijst in voldoende ruime hoeveelheden water te koken. Ook zwangere vrouwen en mama's die borstvoeding geven, moeten volgens de raad de inname van rijst beperken. 

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen