Bpost verwacht elke dag tot 450.000 pakjes tijdens eindejaarsperiode

Het pakjesverkeer blijft maar groeien. Bpost verwacht vanaf deze week gemiddeld 420.000 pakjes per dag te verwerken, met uitschieters tot 450.000 pakjes. Dat is een kwart meer dan tijdens de eindejaarsperiode van vorig jaar, toen al een record. Om alle pakjes op tijd te verwerken en bezorgen, zet Bpost tijdelijk 900 extra medewerkers in.

We blijven steeds meer online aankopen en dat laat zich ook tijdens de eindejaarsperiode voelen. Dit jaar verwacht postbedrijf Bpost opnieuw een stijging van het pakjesverkeer. "Het wordt een zeer belangrijke week, tot 450.000 pakjes per dag", zegt Barbara Van Speybroeck van Bpost. "Dat is meer dan dubbel zo veel als op een gewone werkdag en een kwart meer dan vorig jaar."

De drukke periode voor Bpost begon opvallend vroeg dit jaar, met een belangrijke stijging in het aantal pakjes op "Black Friday" op 23 november. "Met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht stijgt het aantal pakjes elke dag tot recordhoogtes", meldt Bpost. "Blijkbaar kopen steeds meer Belgen hun geschenken of favoriete outfits voor kerst of nieuwjaar online."

Om elk pakje op tijd te kunnen verwerken en leveren heeft Bpost tijdelijk 900 extra werknemers aangenomen. 

Op dinsdag 18 december schenkt Bpost 20 cent per besteld pakje aan "Music For Life" en "Viva For Life", de Franstalige tegenhanger. Per verstuurde 'Mobile Postcard' tussen 18 en 24 december, komt daar 20 cent bovenop.

Meest gelezen