Zoon van Israëlische premier 24 uur van Facebook gebannen na anti-islamboodschap

De 27-jarige Yair Netanyahu is zondag voor 24 uur van Facebook gegooid. Hij kreeg die sanctie nadat hij een anti-islamboodschap had gepubliceerd. 

Na een aanslag die vorige week twee Israëlische soldaten het leven kostte lanceerde de zoon van de eerste minister Netanyahu op Facebook een oproep om wraak te nemen. "Er zal nooit vrede zijn met die monsters in de vorm van mannen die zich Palestijnen noemen" zei de 27-jarige. 

En "er zal hier nooit vrede zijn tot 1. Alle joden het land verlaten of 2. Alle moslims het land verlaten. Ik verkies de tweede optie".  Toen Facebook dat bericht had verwijderd bleef de jongeman doorgaan. Er zijn nochtans talloze berichten die oproepen tot de moord op joden en de vernietiging van de staat Israël", zo schreef hij.

De gedachtepolitie van Facebook heeft me gevonden 

Yair Netanyahu, zoon van premier Benjamin

Toen Facebook hem dan uiteindelijk voor 24 uur het zwijgen oplegde reageerde Yair Netanyahu dan maar op Twitter.  Daar zei hij dat de progressieve gedachtepolitie van Facebook hem had gevonden. 

Niet aan zijn proefstuk

De zoon van de Israëlische premier kwam al vaker in opspraak. Er is kritiek op het feit dat hij in de ambtswoning van de premier verblijft en chauffeurs en lijfwachten heeft die door de staat Israël worden betaald.

Critici denken dat de Israëlische premier zijn zoon als politiek opvolger wil lanceren. Yair Netanyahu noemde Israëlische NGO's of politici die begrip tonen voor de Palestijnen ook al verraders. Maar dat werd door zijn vader meteen "ongepast" genoemd. 

Meest gelezen