Onhandige dief blijft tot 2 keer toe ondersteboven hangen in Bocholt

In de Spar van Kaulille bij Bocholt kregen ze afgelopen weekend een merkwaardige dief over de vloer. De man klom er over de omheining om bier en frisdrank te stelen. Maar tijdens zijn ontsnapping bleef hij tot twee keer toe aan de poort hangen en bengelde zo meer dan een uur ondersteboven aan het hekwerk.

“Hij heeft hier twee keer ingebroken,” begint Alice Croonen de uitbaatster van de Spar. “De eerste keer heeft hij een bak bier en een plateau energydrank meegenomen. Toen hij daarmee over het hek wilde klimmen, is hij blijven hangen.” De dief heeft daar zo’n drie kwartier gehangen totdat een voorbijganger hem naar beneden hielp.

Zonder broek in vrieskou

Ongeveer een uur later kwam hij terug, dit keer voor een bak Duvel. Hij wilde het hekwerk vermijden, maar kwam nu vast te zitten aan de poort. De dief probeerde zichzelf nog te bevrijden door zijn broek uit te doen, maar tevergeefs. “Hij bleef steken met zijn schoen en hing daar dan ondersteboven in zijn onderbroek. Meer dan een uur heeft hij zo gehangen in de vrieskoude,” vertelt Croonen.

Cafégangers

Het waren drie cafégangers uit Bocholt die hem rond 6u ’s ochtends kwamen bevrijden. “Ik denk dat hij om hulp geschreeuwd heeft,” aldus Croonen, “want hij had zich bezeerd in een poging zich los te spartelen. Er lag heel wat bloed aan de poort. En dat alles voor zo’n schaarse buit.” De drie jongens hebben vervolgens de politie gewaarschuwd, die de dief arresteerde. Het zou gaan om een drugsverslaafde uit Hechtel-Eksel.

Meest gelezen