Videospeler inladen...

Miljardair laat het geld regenen in arbeiderswijk in Hongkong, en wordt opgepakt als ordeverstoorder

᠎Wong Ching-kit zette afgelopen weekend een Hongkongse arbeidersbuurt in rep en roer. De 24-jarige miljardair reed zaterdagnamiddag in zijn Lamborghini naar de wijk Sham Shui Po en kondigde daar een stunt aan: hij zou het zo meteen bankbiljetten laten regenen. Prompt dwarrelden er duizenden 100-dollarbriefjes van het dak van het naburige gebouw. Mensen renden, doken en klommen naar het geld, volgens getuigen voor zo'n 100.000 Hongkong dollar (ruim 11.320 euro). De jongeman maakte fortuin met webpagina’s op sociale media waarop hij promotie maakt voor cryptovaluta. Dat is digitaal geld dat als alternatief wordt gebruikt voor regulier geld, zoals de bitcoin. Op zijn Facebookpagina zei Ching te willen stelen van de rijken en te willen geven aan de armen. Voor zondag had hij eenzelfde actie aangekondigd, maar de politie pakte hem toen op wegens ordeverstoring.

Meest gelezen