Tele-Onthaal lanceert nieuw logo

Na 31 jaar neemt Tele-Onthaal afscheid van haar oude logo, de rood-grijze kiesschijf. Met een nieuw logo en aangepaste huisstijl krijgt Tele-Onthaal voortaan een moderne en hedendaagse uitstraling.

Na 31 jaar neemt Tele-Onthaal afscheid van haar logo. Een rood-grijze kiesschijf uit 1987 in een design van  grafisch ontwerper Paul Ibou.

Het oude logo

Drie decennia lang toonde deze 106-draaischijf honderdduizenden oproepers de weg naar het hulpaanbod. Anno 2018, verwijst de kiesschijf echter onvoldoende naar alle hedendaagse communicatievormen om contact te nemen met Tele-Onthaal.

Met een nieuw logo en aangepaste huisstijl krijgt Tele-Onthaal voortaan een moderne en hedendaagse uitstraling. 

Het nieuwe logo is gebaseerd op het nummer waarop Tele-Onthaal te bereiken is: 106

Met het nieuwe beeldmerk wil Tele-Onthaal de “kracht van praten en luisteren” centraal stellen. Een fonkelnieuw beeld, waarin een oproeper en vrijwilliger elkaar ontmoeten in het cijfer 0 en 6, moet het hulpaanbod van Tele-Onthaal nog overtuigender maken en nog meer mensen de weg tonen naar de Tele-Onthaal telefoon of chat. Want praten helpt.

Actrice Veerle Baetens pakt het nieuwe logo uit

Een luisterend oor tijdens de eindejaarsperiode en feestdagen

Ook tijdens de eindejaarsperiode kunnen mensen die nood hebben aan een luisterend oor terecht bij Tele-Onthaal. De komende weken staan 630 vrijwilligers van de telefonische hulpdienst elke dag klaar voor een gesprek, ook tijdens de feestdagen. "Er zijn in die periode niet meer gesprekken, maar ze zijn wel intenser", zegt deze vrijwilligster.

"Op zich zijn die gesprekken niet anders dan in een andere periode, enkel de problematriek is zwaarder en weegt ook voor ons zwaarder door. Maar we beseffen dan eigenlijk nog meer op die momenten dat het zo belangrijk is er op elk moment van het jaar te zijn voor die mensen."

Tele-Onthaal is te bereiken via telefoon (24/7) naar 106 of chat via www.tele-onthaal.be.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen