Alle zilver en goud gestolen in juwelierszaak Eernegem

Inbrekers hebben gisteravond ingebroken bij een juwelier in de Stationsstraat in Eernegem. Ze namen alle goud en zilver mee. De zaakvoerders zijn erg aangeslagen.

"We zijn ons pensioen kwijt", getuigt de juwelier. De inbrekers moeten op de loer hebben gelegen op maandagavond. "We zijn slechts anderhalf uur weggeweest. Wellicht zagen ze ons vertrekken. Bij terugkomst merkten we dat er ingebroken was via onze privéwoning", zegt de man. Hij baat de juwelierszaak al 38 jaar uit, samen met zijn echtgenote. 

Al vierde inbraak

Volgens de politie Kouter klommen de dieven aan de achterzijde van de woning op het plat dak om op de eerste verdieping een raam open te breken."Ze zijn vervolgens naar onze zaak gegaan en namen alle goud en zilver mee. Over het verdwenen bedrag aan juwelen kan ik niet in detail treden. Ik kan enkel zeggen dat het een groot bedrag is en we ons pensioen kwijt zijn", zegt de juwelier.


"Mentaal is dit voor ons zeer moeilijk omdat we zo lang met hart en ziel voor onze zaak hebben gewerkt. Dit lijkt nu allemaal teniet gedaan", besluit hij. Het al de vierde inbraak in het bestaan van de juwelierszaak, al was de laatste keer wel al een twintigtal jaar geleden. Toen werd het glas van de vitrines ingeslagen en de juwelen geplunderd. De politie is een buurtonderzoek gestart en liet ook het labo ter plaatse komen voor een sporenonderzoek.
 

Meest gelezen