Derde editie van Tournée Minérale in februari

In februari volgend jaar wordt voor de derde keer Tournée Minérale gehouden, een campagne die mensen oproept om stil te staan bij hun alcoholgebruik door een maand geen alcohol te drinken. De komende editie zoomt in op de gezondheidsvoordelen van minderen met alcohol.

Deelnemers van vorige edities gaven aan dat ze zich beter in hun vel voelden, beter sliepen, afgevallen waren of meer energie hadden. De derde editie van Tournée Minérale zet die positieve effecten extra in de verf.

“Alcohol is niet gezond, daarom is het belangrijk er bewust mee om te gaan", zegt dokter Matthijs Goossens van de Stichting tegen Kanker. "Een kater toont de onmiddellijke effecten, maar alcohol kan ook een oorzaak zijn van gezondheidsproblemen waar de link niet zo in het oog springt."

Zo kan het een rol spelen bij onder andere slaapproblemen en overgewicht. En er is meer. "Alcohol werkt in op alle organen in het lichaam. Het kan gelinkt worden aan allerlei aandoeningen, van hart- en leverproblemen, over vroegtijdige dementie, tot 8 verschillende types kanker", zegt dokter Goossens.

Tournée Minérale blijft een positieva campagne. De bedoeling is dat mensen op een leuke manier bewuster omgaan met alcohol en even merken dat ze het zeker zo leuk kunnen hebben zonder.

Marijs Geirnaert, VAD

Het is niet de bedoeling van Tournée Minérale om mensen aan te zetten tot definitieve geheelonthouding. "Tournée Minérale is en blijft een positieve campagne. De bedoeling is dat mensen op een leuke manier bewuster omgaan met alcohol, even merken dat ze het zeker zo leuk kunnen hebben zonder, en lekkere alcoholvrije alternatieven ontdekken", zegt Marijs Geirnaert, directeur van VAD.

Inschrijven voor de editie van 2019 kan nu al via de website www.tourneeminerale.be. Vorig jaar schreven 105.000 mensen zich in, individueel of in team. Volgens de organisatoren nog een pak minder dan het totale aantal deelnemers, "omdat je je nergens hoeft in te schrijven om een maand lang niet te drinken."

Meest gelezen