Limburgs naaktmodel opgepakt in Vaticaanstad

Marisa Papen uit Beringen is tijdens een fotoshoot in Vaticaanstad opgepakt door de politie. Het model zat naakt te poseren op enkele bijbels op het Sint-Pietersplein, toen ze gespot werd door enkele agenten.

Papen was al enkele dagen in Rome met haar fotograaf. Ze hadden eerder al foto's gemaakt van haar terwijl ze naakt een groot houten kruis droeg. Maar tijdens deze shoot werden ze betrapt en meegenomen door de politie.

In de cel

Papen vertelt op haar website dat ze mee naar het politiebureau zijn moeten gaan en dat ze naakt gefouilleerd werden. Ze brachten enkele uren door in de cel, terwijl hun hotelkamer werd doorzocht. Daar vond de politie nog enkele attributen die ze hadden meegebracht voor hun fotoreportage, zoals priestergewaden, vals bloed en een zwarte baby Jezus. Uiteindelijk hebben ze hun vingerafdrukken moeten laten nemen en is er een pv opgesteld. Maar de twee werden weer vrijgelaten. 

Aanklacht

Het model wil met de foto's mistoestanden in de Kerk aanklagen, zoals bijvoorbeeld seksueel misbruik. Papen vindt ook dat het Vaticaan veel geld heeft, dat best gedeeld kan worden met de vele arme mensen in de straten. Papen kwam al vaker in aanraking met de politie. Zo zat ze ook al in de cel in Egypte na een pikante fotosessie. En eerder dit jaar was er heel wat te doen over haar naaktfoto voor de Aya Sophia in Istanbul.

Meest gelezen