"Nu weet ik wat ik moet doen als er brand uitbreekt in mijn huis"

Vereniging voor brandwondenpatiënten Oscare heeft haar nieuwe preventievoertuig voorgesteld, de "Fire Safety Truck". De leerlingen van Hotelschool VTI Spijker uit Hoogstraten kregen er vanmorgen les.

Preventie broodnodig

Elk jaar zijn er in ons land 20.000 woningbranden. Daarbij vallen ook heel wat slachtoffers. Preventie blijft dus broodnodig. De "Fire Safety Truck" van Oscare zal het hele land doorkruisen, om mensen te leren wat ze moeten doen als er een brand uitbreekt in hun woning, en om hen te wijzen op het belang van rookmelders. Een belangrijke doelgroep zijn scholieren

Vrachtwagen gevuld met rook

De leerlingen van Hotelschool VTI Spijker uit Hoogstraten kregen vanmorgen al eens les in de "Fire Safety Truck". Op een bepaald moment wordt de vrachtwagen ook gevuld met rook, om een brand na te bootsen. En dat maakte duidelijk indruk op de jongeren.

"De kamer liep vol met rook, en toen zei de meneer dat we ons moesten bukken, en dat we dan meer konden zien. Zo moesten we langs de muur naar buiten proberen te geraken", vertelt één van hen. "Ook al was het niet echt, toch had ik een angstig gevoel", vult iemand anders aan. "Vroeger wist ik niet wat ik moest doen als er een brand was, en nu weet ik dat wel", zegt een leerling. Missie geslaagd dus. 

Meer informatie over de Fire Safety Truck vind je op deze website.

 

Meest gelezen