Stroper moet als straf verplicht naar Disney-klassieker kijken

Het wordt door de plaatselijke politie beschouwd als een van de grootste stroperszaken in de Amerikaanse staat Missouri en dus mocht de straf, aldus de rechter, wel wat meer zijn dan een gewone gevangenisstraf. Daarom mag beschuldigde David Berry Jr., die een honderdtal herten illegaal doodde om daarna hun hoofden als trofee af te hakken, niet alleen een jaar in de cel vertoeven, maar wordt hij ook verplicht om maandelijks de Disneyklassieker "Bambi" te bekijken.

Volgens de openbare aanklager Don Trotter was de handelswijze van Berry, die in augustus samen met zijn 2 broers en een vriend opgepakt werd, ronduit wreed. "De dieren werden ’s nachts afgeslacht en onthoofd. De rest van het lijf lieten ze liggen om weg te rotten", aldus de man op nieuwswebsite Springfield News-Leader. 

Voor rechter Robert George reden genoeg om een extra toets aan Berry’s straf te geven. Berry wordt namelijk ook verplicht de avonturen van het lieflijke hertje Bambi, wiens moeder door een jager gedood wordt, maandelijks te aanschouwen. Terwijl hij dus in de gevangenis zit. De eerste keer moet alvast ten laatste op 23 december gebeuren. En daarna dus iedere maand opnieuw, in de hoop Berry’s perceptie van herten te doen veranderen.

Naast de celstraf en de verplichte "Bambi"-sessies moet Berry (zie foto hierbeneden) ook nog de gerechtskosten en een boete betalen, ten belope van 51.000 dollar, en worden zijn vergunningen voor onder meer jagen en vissen ofwel tijdelijk ofwel volledig geschorst.

Meest gelezen