"Uiteindelijk ben ik blij dat die vrouw die foto genomen heeft"

"Hoe kon het dat een ooit zo bekend tv-acteur in een supermarkt moest werken?" Dat was de teneur begin september bij velen op sociale media, toen een foto van Geoffrey Owens, die na een succesrijke tv-carrière eind jaren 80 en begin jaren 90 aan de kassa van de Amerikaanse winkelketen Trader Joe’s bleek te staan, viraal ging . Op nieuwswebsite Today keek de nu 57-jarige acteur terug op de hele heisa, waarover de media toen dagenlang wereldwijd berichtten.

Van 1985 tot 1992 was Owens regelmatig te gast in de immens populaire tv-serie "The Cosby show" als Elvin Tibideaux, de echtgenoot van Sondra Huxtable. Maar dat succes bleef dus niet duren.

Op het viraal gaan van de foto kijkt Owens nu als volgt terug: "Eigenlijk weten de mensen niet wat het leven van een acteur inhoudt, hoe alles in zijn werk gaat in showbusiness, zeker niet als het op de financiële kant aankomt. Het mag me dan ook niet verbazen dat men verrast is als men iemand die in een succesvolle tv-serie gespeeld heeft, plots aan de kassa van een supermarkt ziet werken. Ik kan het hen niet kwalijk nemen. Daarom ben ik blij dat mijn verhaal toch iets duidelijker gemaakt heeft hoe en waarom ook wij moeten werken om rond te komen."

"Het is belangrijk tevreden te zijn met wat je doet. Het moet je daarom niet een volledig gevoel van voldoening geven. Nee, wees blij met wat je hebt en kijk intussen vooruit, zoek intussen naar een manier om te groeien. Oké, ik heb gewerkt bij Traders Joe’s, dat was de situatie toen. Wat er daarna komt, we zullen wel zien. Maar intussen had ik vrede met die job die even waardevol en betekenisvol is. Maar dat betekende niet dat ik die job voor eeuwig zou doen."

"Uiteindelijk heeft die foto me opnieuw in de entertainmentsector geïntroduceerd via de grote poort. Ook al ben ik nooit gestopt met acteren, ook al ben ik nooit volledig weggeweest uit het wereldje. Maar plots kent men me opnieuw. Terwijl het voordien eerder was van: "Out of sight, out of mind." Maar deze foto heeft me opnieuw mogelijkheden gegeven om te acteren en dat is erg bemoedigend."

"Tijdens die eerste week van september was ik wellicht een van de populairste mensen ter wereld. Momenteel is dat natuurlijk minder, maar ik voel nog altijd de gevolgen. Zo spreken mensen me nu aan en zeggen: "Ik vind je verhaal geweldig. Het heeft ook mij geïnspireerd." Zulke opmerkingen zijn toch beter dan negatieve opmerkingen, niet?"

"Ik heb geen plannen voor 2019. Ik zie wel wat er op mij afkomt. Maar ik ben blij dat er mogelijkheden zijn in de entertainmentwereld, waar ik zo graag in bezig ben."

"Nee, ik heb geen enkele reden om de vrouw die de foto nam iets kwalijk te nemen. Ik vergeef het haar compleet. Iedereen maakt fouten en haar fout is intussen uitgegroeid tot iets goeds. Dus uiteindelijk ben ik blij dat het gebeurd is."

Meest gelezen