Vraag naar voedselpakketten stijgt in West-Vlaanderen

Steeds meer mensen vragen voedselhulp in West-Vlaanderen. Dit jaar hebben 14.200 mensen wekelijks een voedselpakket afgehaald. Dat zijn er 200 meer dan vorig jaar.

Voor zo'n pakket kan je langsgaan bij één van de 85 voedselverdeelpunten in onze provincie. Dat is best wel veel: gemiddeld meer dan één per gemeente in West-Vlaanderen. "Maar die hulp is ook broodnodig", zegt Ignace Bosteels van de West-Vlaamse voedselbank. "De economische crisis is nog altijd niet opgelost. Er is veel verdoken armoede. Ook gepensioneerden en alleenstaande moeders vragen hulp."

Grote tekorten

De voedselbank zit nog altijd met grote tekorten van bloem, melk en rijst. Die basisproducten worden betaald met Europese subsidies. Maar de federale overheid heeft te lang gewacht om die producten aan te kopen.

Meest gelezen