Videospeler inladen...

Stelplaats De Lijn en park & ride-zone worden ontruimd nadat brokstuk van viaduct E17 op bus valt

In Gentbrugge, in Oost-Vlaanderen, is vanmorgen een stuk beton door het dak van een lijnbus gevallen. Dat gebeurde onder het viaduct van de E17. Vanmiddag is beslist om de stelplaats van De Lijn en de park & ride-zone onder dat viaduct te ontruimen.

Vanmorgen is een stuk beton gevallen van het viaduct van de E17 in Gentbrugge, Oost-Vlaanderen. Het brokstuk kwam op een geparkeerde bus van De Lijn terecht. Er raakte niemand gewond.

Recent werden nog werken uitgevoerd aan het viaduct. Loszittende stukken werden weggehaald en doorgangen werden beveiligd met netten. Maar blijkbaar heeft dat de risico's niet helemaal weggehaald. Alle betrokken partijen (Wegen en Verkeer, Stad Gent, De Lijn en de politie) zaten vanmiddag samen om te kijken welke maatregelen nodig zijn.

Er is beslist dat alle zones onder het viaduct waar 'activiteiten' zijn, vrij zullen worden gemaakt. Concreet betekent dit dat de stelplaats van De Lijn en de park & ride-zone zullen worden ontruimd. Er wordt ook gekeken of er nog zones zijn die vrijgemaakt moeten worden, vooral plaatsen waar voetgangers en fietsers komen.

Wanneer de maatregelen ingaan, is nog niet duidelijk. Maar bij Wegen en Verkeer klinkt het dat dit "snel moet gaan en er niet mag gewacht worden tot volgende week."

Bron: Joris Vandenbroucke (Twitter)

Het viaduct heeft een slechte reputatie. Al maanden is de onrust groot bij de omwonenden van het E17-viaduct. Vooral ter hoogte van de park & ride vallen er geregeld brokstukken naar beneden. Het viaduct is in slechte staat, er is betonrot en het ijzer ligt hier en daar bloot. 

"De zone aan de onderzijde van het viaduct kampt met betonschade", zegt Sylvie Syryn van Wegen en verkeer. "De grondige herstelling van die betonschade is voorzien met de sanering van het viaduct in 2021. Tot dan houden wij het viaduct zeer goed in de gaten. Er is verhoogde waakzaamheid en er zijn meer inspecties."

VIDEO: Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal 1"

Videospeler inladen...

Meest gelezen