Man in kritieke toestand na keukenbrand in appartement in Antwerpen

Aan het Stuivenbergplein in Antwerpen heeft het vanmorgen gebrand in een appartement. De bewoner is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Straatveger

De brand ontstond op de bovenverdieping, in de keuken van een appartement. "Het vuur werd opgemerkt door een oplettende straatveger", vertelt Kristof Geens van de Antwerpse brandweer. "Hij heeft er twee collega's bij gehaald, en zij hebben dan de hulpdiensten gebeld." De brandweer heeft heel wat mensen kunnen evacueren, maar ze is niet tot op de zolderverdieping geraakt. Daar was er al te veel rook

Onbewoonbaar

De brandweer heeft het slachtoffer naar beneden gehaald. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het appartement is onbewoonbaar. Het gerechtelijk labo en Eandis zijn ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken.

Meest gelezen