Videospeler inladen...

Seaking helikopters brengen bezoek aan De Warmste Week

De drie Seaking-helikopters van het Belgische leger gaan voor de allerlaatste keer ooit samen vliegen. Voor alle duidelijkheid er is geen ramp gebeurd. Volgende week gaat een van de toestellen definitief aan de grond. Vanaf maart worden de andere twee Seakings definitief vervangen door de NH-90-helikopters.

Allerlaatste vlucht

Kijk zeker eens naar boven als je vandaag helikopters hoort voorbijvliegen, want dan ben je getuige van een historische gebeurtenis. De drie Seaking-helikopters gaan voor een allerlaatste keer samen de lucht in. Dat is een formatievlucht.

Tocht

Er is een speciale tocht gepland voor de helikopters. Ze vertrekken uit Koksijde in West-Vlaanderen en vliegen even naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Daarna vliegen ze naar Puyenbroeck in Wachtebeke om een bezoekje te brengen aan de Warmste Week. Daarna vliegen ze terug richting kust. Kurt Verwilligen van Defensie legt uit waarom de formatievlucht zo speciaal is: "De vlucht voor straks is eigenlijk belangrijk, in die zin dat het de allerlaatste keer is dat we drie toestellen samen in de lucht zullen krijgen. Volgende week gaat één van de toestellen definitief aan de grond. Dat zat in de planning, dat kwam eraan. En dat is nu voor volgende week gepland. Dit is eigenlijk de laatste keer dat we drie toestellen tegelijkertijd kunnen doen vliegen."

Vanaf maart worden de andere twee Seakings definitief vervangen door de NH-90-helikopters.

VIDEO: Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal 1"

Videospeler inladen...

Meest gelezen