"Uilenman" mag niet meer wandelen door Tienen

In Tienen en omstreken kennen ze Eric Pardon al jaren als "de uilenman". In totaal heeft hij 10 verschillende uilen in huis. Met veel van de dieren wandelt hij dagelijks door de binnenstad, maar door een nieuwe Vlaamse wet is dat vanaf nu verboden.

"Ik kwam gisteren de wijkagent tegen tijdens één van mijn wandelingen. Die vertelde mij dat ik mijn dieren vanaf nu niet meer zomaar in het openbaar mag meenemen", vertelt Eric Pardon. Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft nieuwe regels klaar voor het houden van roofvogels. Zo moeten de dieren in hokken zitten die groot genoeg zijn en mag je de vogels niet meer zomaar op straat meenemen of vervoeren.

Eigen kinderen

Eric is al jaren een opvallende en populaire figuur in Tienen en omstreken. Mensen spreken hem dagelijks aan wanneer hij op wandel is met één van zijn uilen. Ze mogen de dieren strelen, met hen op de foto gaan en stellen hem vragen over hoe de dieren leven en waar ze vandaan komen. De uilenman gaat regelmatig langs op scholen om de kinderen les te geven over uilen. Maar ook demonstraties op schoolfeesten of braderijen zullen vanaf nu niet meer zomaar kunnen. "Veel mensen die een hond of een kat hebben, verzorgen hun dieren alsof het hun eigen kinderen zijn. Voor mij zijn mijn tien uilen mijn kinderen. Verschillende mensen hebben al aangeboden om met een petitie te starten. "Maar dat zal allemaal niets meer uithalen, vrees ik. De wet is intussen goedgekeurd. Het is compleet belachelijk."

Meest gelezen