Spijtoptant Veljkovic 12 dagen ondervraagd in kader van deal met gerecht

Spelersmakelaar - en spijtoptant - Dejan Veljkovic is 12 dagen van 's morgens tot 's avonds ondervraagd. Dat staat in de kranten van Mediahuis en wordt bevestigd aan onze redactie. De verhoren passen in de deal die Veljkovic met het gerecht sloot.

Bijna een maand geleden sloot spelersmakelaar Dejan Veljkovic een deal met het gerecht. In ruil voor strafvermindering zou hij de speurders belangrijke informatie geven. Meteen werd hij de eerste spijtoptant. 

Die ondervragingen zijn nu afgelopen. De verhoren hebben zo'n 12 dagen - om en bij de 72 uur - in beslag genomen. Naar verluidt heeft hij de speurders zaken verteld over allerlei financiële constructies en over matchfixing. 

Zeker is dat de rol van Veljkovic niet te onderschatten is. Hij zette de afgelopen jaren financiële constructies op samen met verschillende grote Belgische voetbalclubs. Daarnaast had hij ook de hand in wedstrijdvervalsing. Over die twee luiken weet hij véél. Veljkovic zou verschillende namen genoemd hebben. Het is nu wachten op de volgende stap in het gerechtelijk onderzoek.

Meest gelezen