Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Vlaanderen opent infolijn voor burgers met vragen over de brexit

Vlamingen die met vragen of bezorgdheden zitten over de brexit, zullen vanaf januari ook kunnen aankloppen bij de Vlaamse infolijn 1700. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois gezegd in het Vlaams Parlement.

 Omdat de impact van de brexit voor Vlaanderen groot kan zijn, bereidt de Vlaamse regering zich al lang voor op de mogelijke gevolgen van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Er zijn tal van iniatieven genomen om met name de Vlaamse bedrijven te informeren en te ondersteunen.

In januari komt daar een infolijn voor de burgers bij. "We voelen dat er er ook bij gewone burgers onrust ontstaat. Daarom openen we begin januari de 1700-infolijn voor burgers. Meer en meer mensen vragen zich af 'Wat met mijn rechten?', 'Wat als ik werk in het Verenigd Koninkrijk?', 'Wat met mijn mogelijkheid tot Erasmus?', 'Wat met de samenwerking op het vlak van onderzoek en ontwikkeling?'", aldus Bourgeois.

Meest gelezen