Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij ongeval op E429 aan Franse grens

Bij een ongeval met vier vrachtwagens op de E429 van Brussel naar Rijsel is vanmorgen vroeg rond 6.20 uur een dode gevallen. De vrachtwagens botsten net voor de grensovergang met Frankrijk in de buurt van Doornik. Eén vrachtwagenchauffeur stierf ter plaatse, de drie anderen raakten gewond. 

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Maar er stond wel een file door een filterblokkade van Franse gele hesjes. Die voeren daar al verschillende dagen actie aan de grenspost van Lamain. De Franse actievoerders hielden een filterblokkade op de E429 in de richting van Frankrijk, wat tot een file leidde. Vermoedelijk is het ongeval in de staart van die file gebeurt.

De E429 is deze ochtend volledig versperd richting Frankrijk. Er staat een file en je verliest er ongeveer 20 minuten.

Meest gelezen