30 transmigranten overrompelen politie in Tessenderlo

Op een snelwegparking langs de E313 in Tessenderlo is donderdagochtend een 30-tal transmigranten uit een vrachtwagen gesprongen. De groep kon de politie verrassen en met z'n allen wegvluchten. Intussen is een tiental transmigranten opgepakt.

In de buurt van Luik merkte de vrachtwagenchauffeur al wat gestommel op in zijn container. Hij belde toen de politie, maar van verstekelingen was er op dat moment nog geen spoor. Onderweg naar Tessenderlo hoorde de chauffeur opnieuw geluiden, dus stopte hij op de parking in Tessenderlo.

Massaal uit de container

De politie kwam ter plaatse en opende de deuren van de vrachtwagen, waarop bijna 30 transmigranten uit de vrachtwagen sprongen. "Ze hebben van binnenuit op de deur gedrukt, waardoor die is opengevlogen", zegt Gerry Peeters van de Federale Politie. "Op dat moment zijn ze massaal uit de container gesprongen."

Eritreeërs

"Eén van de migranten keerde zich tegen een agent, waardoor de collega's hem te hulp moesten schieten", voegt Peeters toe. "Daardoor is de hele groep kunnen vluchten." Ondertussen is een tiental transmigranten opgepakt. De jongemannen beweren afkomstig te zijn uit Eritrea

Meest gelezen