Bekijk - Boyband doet ultieme poging om brexit terug te draaien: "kom terug bij ons"

Een speciaal opgerichte boyband heeft in een opmerkelijke videoclip de Britten opgeroepen nog eens na te denken over de brexit. De heren van Breunion Boys zingen in bovenstaande video onder meer dat ze "niet geloven dat dit het einde is (o nee)" en dat "jullie (de Britten) verkeerd geïnformeerd zijn in de periode van het referendum." 

De grote bezieler van de boysband is de Nederlandse animatie-artieste Julia Veldman. Toen zij de uitslag van het referendum hoorde, besliste ze actie te ondernemen.

Een jaar lang hield ze audities om een geschikte boysband te vormen. Haar verklaring voor die muzikale aanpak is symbolisch. "Boybands zijn het beste wat Groot-Brittannië ons heeft gegeven", zegt Veldman in de Britse pers.

Met iets meer dan 2.000 views in 24 uur tijd hebben de jongens van Breunion Boys nog een behoorlijk lange weg te gaan om hun boodschap te verspreiden naar alle Britten.

Meest gelezen