Videospeler inladen...

Brussels Airport viert 25 miljoenste passagier van het jaar

Met de start van de kerstvakantie wordt het koppen lopen op de luchthaven van Zaventem. Brussels Airport verwacht vandaag zo’n 75.000 vertrekkers. Eén van hen zal de 25 miljoenste passagier zijn die dit jaar vanop de luchthaven van Zaventem vertrekt. Een record.

De kerstvakantie moet eigenlijk nog beginnen, maar de grote uittocht op Zaventem start vandaag. Brussels Airport verwacht een topdrukte, met naar schatting zo’n 75.000 vertrekkers. Brussels Airport raadt de reizigers aan om goed op tijd te komen. De drukke vakantie-uittocht zal het hele weekend duren.

Maar er is meer. De luchthaven van Zaventem rondt vandaag een belangrijke kaap. Sinds 1 januari van dit jaar hebben namelijk al 25 miljoen passagiers gebruik gemaakt van Brussels Airport. Een nieuw record. 

Meer en meer Belgen kiezen voor zonnige stranden in de winter

De Belg blijft steeds minder vaak thuis om de feestdagen rond de kerstboom door te brengen. De grijze dagen nodigen velen uit om wat zon en warmte op te laden. Het aantal vliegvakanties stijgt dit jaar met 23% tegenover vorige kerstvakantie. Dat blijkt uit cijfers van Touroperator TUI.

65% van de reizigers vliegen naar zonnige oorden. Spanje blijft de favoriete bestemming van de Belgen maar Turkije kent de grootste groei. De overige 35% van onze reizende landgenoten verkiezen de sneeuw, een citytrip of een vakantie in België of een buurland. De gemiddelde kerstvakantie duurt 9 nachten en het budget bedraagt ongeveer € 1.700 per persoon. 

Top 5 vliegvakanties

  1. Spanje
  2. Marokko
  3. Dominicaanse Republiek
  4. Egypte
  5. Kaapverdische eilanden

Top 5 autovakanties

  1. België
  2. Duitsland
  3. Frankrijk
  4. Nederland
  5. Luxemburg

VIDEO: bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal" over de drukte op de luchthaven

Videospeler inladen...

Meest gelezen