Felle brand in chemisch bedrijf Waregem

Er woedt een felle brand in een chemisch bedrijf in Waregem. Hierdoor hangt er een grote rookwolk boven de site. Volgens de brandweer bevat die geen schadelijke stoffen.

Bij het bedrijf Matco in de Waregemse industriezone is woensdagavond brand uitgebroken. De brand gaat gepaard met een grote rookontwikkeling. "Het gaat om een watergedragen product, meer bepaald latex, dat is beginnen branden", zo meldt de brandweer van zone Fluvia.

Ramen en deuren dicht

Uit voorzorg werd meteen aan omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden, maar intussen blijkt uit metingen dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse om de brand te bestrijden. Behalve het product op basis van water bevinden zich in het bedrijf ook grote hoeveelheden chemische stoffen. Matco is een Seveso-bedrijf, wat betekent dat er gevaarlijke stoffen worden geproduceerd en verwerkt. Het bedrijf maakt compounds voor de textiel- en auto-industrie en verwerkt onder andere batterijen, inkt en spuitbussen.
 

Meest gelezen