Videospeler inladen...

Actrice Janine Bischops loog jarenlang over leeftijd: "Ik word 76 in de kranten, maar eigenlijk is het 77"

"Start je dag" op Radio 2 Antwerpen startte de dag met een onthulling van formaat. Actrice Janine Bischops, die jaren Jenny in "Thuis" speelde, gaf er toe dat ze eigenlijk 77 jaar oud is en niet 76, zoals iedereen denkt. Een geheim dat ze 56 jaar lang met zich meedroeg.

Actrice Janine Bischops kreeg een telefoontje van "Start je dag" om haar een gelukkige verjaardag te wensen. "En hoe oud word je vandaag?", vroeg presentator Dennis van den Buijs haar. Het antwoord was op z'n minst verrassend: "Ik word 76 in de kranten, maar eigenlijk is het 77."

Bischops gaf toe dat ze al sinds 1962, 56 jaar intussen, gelogen heeft over haar geboortedatum. "Ik begon bij KVS Brussel met een tiental jonge acteurs, onder wie Gerda Marchand, Kris Smet, Mary Boduin en ik. Kris Smet en ik waren van '42 en ik van '41. En ik dacht: 'Potverdorie, ik ga zeggen dat ik ook van '42 ben', want ik zag er jonger uit dan zij."

"Ik heb dat al die jaren zo gehouden. Maar ik dacht gisteren: nu ga ik het verklappen aan Radio 2."

Beluister hier het fragment uit "Start je dag":

Meest gelezen