Videospeler inladen...

Joodse gemeenschap protesteert aan stadion Club Brugge

Vanmiddag om 12 uur zal Michael Freilich, de hoofdredacteur van Joods Actueel, aan het Jan Breydelstadion symbolisch foto's neerleggen van crematoria en gaskamers. Ze willen zo protesteren tegen een groep Club Brugge-supporters die je in een video op het internet ziet zingen over het verbranden van joden. Gouverneur Carl Decaluwé roept Club Brugge op om zelf klacht in te dienen.

De supporters zongen de anti-joodse zinnen tijdens de topper tegen Anderlecht in augustus al. Maar de beelden zijn nu pas opgedoken. "Joden" is een soort van geuzennaam die sommige supporters gebruiken voor spelers en supporters van Anderlecht. "Maar dit is jodenhaat zaaien", zegt gouverneur Carl Decaluwé. Hij wil een strafrechtelijk onderzoek.

"Stadionverbod niet genoeg"

Club gaf verschillende supporters wel al een stadionverbod. "Maar dat is niet genoeg", zegt de gouverneur. "Ik vind dat er een rode lijn overschreden is en dat men effectief klacht moet indienen. Er moet een onderzoek van komen. Ik neem contact op met Club Brugge zelf. Ik vind dat dat zomaar niet kan. Dat was een hele grote groep. Een stadionverbod is te gemakkelijk. Ik vind het zwaarwichtige feiten die niet kunnen."

Meest gelezen