Man die bomen te laat rooide moet ouderlijk huis verkopen om dwangsommen te kunnen betalen

Een man van 52 uit Assebroek moet zijn ouderlijk huis verkopen, om meer dan 800.000 euro aan dwangsommen te kunnen betalen. Dat heeft de arbeidsrechtbank beslist. De man moest van een rechter enkele bomen in zijn tuin rooien nadat zijn buren klaagden. Omdat hij daar te lang mee wachtte, liepen de dwangsommen op. De man gaat wel in beroep.

De hele zaak draait om 6 bomen die in de tuin stonden van een man van 52 in de Vondelstraat in Brugge. Volgens enkele buren staan de bomen te dicht op de grens van hun perceel. Ze stappen samen naar de rechter en krijgen gelijk, ook in beroep. Die rechter veroordeelt de man tot het betalen van een dwangsom van 1.000 euro per dag dat de bomen blijven staan.

Maar het duurde zo'n twee jaar voor de bomen effectief gerooid werden. De man is een natuurliefhebber en wilde de bomen niet kappen, maar verplaatsen naar een andere grond. Om te vermijden dat de bomen bij dat proces zouden afsterven, moest het werk heel omzichtig gebeuren, en dat nam volgens de man tijd in beslag.

Maar voor de buren waren de bomen ruimschoots te laat weg. Ze eisten de dwangsommen op, die ondertussen waren opgelopen tot meer dan 800.000 euro. Om dat te kunnen betalen, vroeg de man een collectieve schuldenregeling aan. De schuldenregelaar stelde daarop voor om zijn ouderlijk huis openbaar te verkopen, maar dat wou de man niet. De arbeidsrechtbank heeft de verkoop nu goedgekeurd. De man gaat in beroep.

Meest gelezen