Antwerps parket wil af van onderzoek studentendoop met dode door familieband tussen student en rechter

Het parket van Antwerpen vraagt om het onderzoek naar de studentendoop van de club Reuzegom waar een dode viel, te verplaatsen naar een andere rechtbank.  Dat komt omdat één van de studenten van de betrokken club een familieband heeft met een Antwerpse rechter. 

Het is intussen zo'n twee weken geleden dat een 20-jarige student overleed, nadat hij had deelgenomen aan een doop van de studentenclub Reuzegom. Dat is een club van Antwerpse studenten in Leuven. Tijdens de studentendoop hadden de clubleden zich teruggetrokken in een bos in Vorselaar. Daar moesten de nieuwelingen onder meer visolie drinken. Drie studenten werden onwel. Eén van hen overleed. De twee studenten die gewond raakte, dienden een klacht in om zich burgerlijke partij te stellen bij het onderzoek.

Het parket van Antwerpen startte na de dood van de student een onderzoek op. Het parket kwalificeerde de feiten als onopzettelijke doding, het toebrengen van schadelijke stoffen en onterende behandeling. 

Maar in het onderzoek is nu aan het licht gekomen dat er een familiale band bestaat tussen een lid van de betrokken studentenclub en een rechter bij de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen. Om de sereniteit van het onderzoek te bewaren, vraagt het parket daarom om het te verplaatsen naar een andere rechtbank. Het heeft die vraag ingediend bij het Hof van Cassatie. Dat moet nu beslissen. In afwachting van die beslissing gaat het onderzoek wel verder.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen