Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Paul Ryan: "Trump tekent voorlopige begrotingswet niet zonder geld voor muur"

De Amerikaanse president Donald Trump zal de voorlopige begrotingswet, die een "shutdown" van de overheidsdiensten vanaf zaterdag vermijdt, niet ondertekenen. De reden is dat de wet geen budget voorziet voor een grensmuur met Mexico. Dat heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, gezegd na een noodvergadering met Trump.

"De president vertelde ons dat hij de wet die gisteren uit de senaat kwam niet zal tekenen vanwege zijn legitieme bezorgdheid over de veiligheid van de grenzen", aldus Ryan.

De Amerikaanse Senaat keurde gisteren een voorlopige begrotingswet goed, die voldoende overheidsfinanciering inhoudt tot 8 februari. Anders dreigt na morgen een zogenaamde "shutdown", waarbij de Amerikaanse regering zonder geld komt te zitten en overheidsdiensten gesloten moeten worden.

The Washington Post schrijft dat Republikeinen van het Huis van Afgevaardigden nu een amendement aan de wet zullen proberen toe te voegen, om de door Trump gevraagde 5 miljard dollar voor de muur toe te voegen. De Democraten hebben echter al aangegeven dat ze dit niet zouden aanvaarden, waardoor het ernaar uitziet dat de wet niet goedgekeurd zal worden.

Meest gelezen