Videospeler inladen...

Tommelein twelve points? André Hazes-moment van Bart Tommelein weerklinkt door het Vlaams Parlement

Het hoeft niet altijd bittere ernst te zijn. Dat bleek vanmiddag in het Vlaams Parlement, toen een zangmoment van minister Bart Tommelein (Open VLD) plots door de geluidsinstallatie weerklonk. 

Alles begon vanmorgen op de commerciële radiozender Joe. Daar waagde Tommelein zich aan een live-versie van "Een beetje verliefd", van de Nederlandse volkszanger André Hazes. Radiopresentatoren Sven Ornelis en Anke Buckinx hadden de minister en toekomstig burgemeester van Oostende uitgenodigd omdat hij eerder had verklaard dat hij in zijn thuisstad wel eens Hazes te berde brengt voor vrienden en familie.

Het muzikale moment van minister Tommelein was ook zijn partijgenoten niet ontgaan. Tijdens een schorsing van de marathonzitting over de begroting in het Vlaams Parlement vanmiddag weerklonk opeens "Een beetje verliefd" in de versie van Bart Tommelein. Het was parlementslid Jo De Ro (Open VLD) die de opname van de ministeriële zangsessie voor zijn microfoon hield, meldt Vlaamsparlement.tv.

Kennelijk tot groot jolijt van de parlementsleden, die spontaan begonnen mee te zwaaien met het ritme.  Ook parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) kon er hartelijk om lachen. "Da's onze Vlaamse André Hazes. Hij is via mij altijd in te huren als u daar behoefte aan heeft, ik ben zijn manager."

Met "Goed, we hervatten de vergadering" ging het weer snel over naar de orde van de dag.

Meest gelezen