Universiteit Antwerpen schorst studentenvereniging Sofia na uit de hand gelopen galabal

Na een hele reeks incidenten heeft rector Herman Van Goethem van Universiteit Antwerpen beslist om de erkenning van de studentenvereniging Sofia van de Faculteit Rechten voor een jaar op te schorten. Een uit de hand gelopen galabal was de druppel.

Uit de hand gelopen galabal

Het recentste voorval op 16 november was voor Van Goethem de druppel te veel. Studentenvereniging Sofia organiseerde vorige maand een galabal in Zaal Horta aan het Antwerpse Hopland. Het evenement liep volledig uit de hand en moest vroegtijdig afgebroken worden door de politie.

Er werden tientallen processen-verbaal opgemaakt voor onder andere slagen en verwondingen, verstoring van de openbare orde, diefstal en beschadiging. Een student moest naar het ziekenhuis en zes studenten werden gearresteerd. Ook aan Zaal Horta werd flink wat schade toegebracht.

Geen financiering

De studentenvereniging had de voorbije jaren al eerder waarschuwingen gekregen en er werd zelfs door de universiteit gevraagd om een verbeterplan op te stellen. Maar dat had geen effect.

Universiteit Antwerpen schrapt Sofia's financiering tot 1 september 2019, plus de vereniging zal tot dan ook geen studentikoze activiteiten meer mogen organiseren.

Meest gelezen