Waterproblemen in Hasselt en omstreken

In Hasselt en omgeving zijn er problemen met het water, na werken van De Watergroep. Bij aanpassingswerken aan een leiding zijn er twee lekken ontstaan en die zorgen voor drukproblemen in de ruime regio van Hasselt.

Op sommige plaatsen hebben mensen vanmorgen een tijdje zonder water gezeten, en op heel wat plaatsen zit er weinig druk op de kraan.

Kathleen De Schepper van De Watergroep: "Het gaat vooral om drukproblemen, die ontstaan zijn na werken waarbij twee lekken zijn opgetreden. In hoger gelegen gebieden en op momenten dat er veel verbruik is, kunnen mensen inderdaad tijdelijk zonder water zitten. We hebben het leidingnet herschakeld, en we zijn druk bezig om de lekken zo snel mogelijk te herstellen." 

Het kan nog tot vanavond duren voor alles hersteld is.

Meest gelezen