13-jarige vindt grote som geld, maar schenkt het aan een goed doel

Chase Van den Broucke vond maar liefst 1.050 euro op de trein tijdens een klasuitstap. Een jaar later is het geld nog niet opgehaald en krijgt hij het terug van de politie van Torhout. Samen met zijn ouders besliste hij om het aan een goed doel te schenken.

Tussen het vuilnisbakje op de trein vond hij een zakje met een grote som geld in. Hij twijfelde heel even om het stiekem voor zich te houden, maar dacht: "Zoiets komt toch altijd uit. En al mijn klasgenoten stonden er toch op te kijken." Hij ging er meteen mee naar meester Koen. Ze brachten het geld naar de politie van Torhout.

Geld werd niet gemist

De vondst gebeurde al meer dan een jaar geleden. Toen hij toevallig nog eens bij de politie van Torhout was, vroeg zijn mama of het gevonden geld al opgehaald was. Het zakje met 1.050 euro lag er nog steeds. De eerlijke vinder krijgt nu het geld, maar ze besloten om 1.000 euro te schenken aan een goed doel. Zelf krijgt hij een bon van 100 euro om te spenderen in een winkel in Torhout.

Meest gelezen