Blue-bikes niet meer gratis in Hasselt

Vanaf februari zal je in Hasselt moeten betalen voor een deelfiets van Blue-bike.  Tot nu toe waren die fietsen gratis voor de gebruikers, de stad Hasselt betaalde de kosten.

Een Blue-bike kost in principe 3,15 euro voor 24 uur. Vanaf februari wil de stad niet langer dat volledige bedrag voor haar rekening nemen. Fietsers zullen vanaf dan zelf 1,15 euro moeten betalen, de rest wordt betaald door Hasselt en Vlaanderen. 

Ook andere systemen

De maatregel is niet genomen om te besparen, benadrukt schepen van Leefmilieu Joost Venken. "De stad Hasselt blijft deelfietsen promoten. Maar je hebt tegenwoordig ook andere systemen. Zo zijn er in Hasselt ook de groene fietsen: de mobitfietsen. Beide systemen zijn betalend, maar we komen in beide tussen om het gebruik ervan aan te moedigen." 

De Blue-bikes werden in 2014 in gebruik genomen in Hasselt, tot nu toe werd er al meer dan 22.000 keer mee gereden.

Meest gelezen