Google Streetview

Dader brutale verkrachting in Vilvoorde veroordeeld tot 19 jaar cel

De man die in september 2016 een jogster op brutale wijze verkrachtte in Vilvoorde, is voor die feiten veroordeeld tot 14 jaar cel een een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van 10 jaar. Daarnaast kreeg hij ook 5 jaar cel omdat hij zijn ex-partner verkrachtte.

Het was op 3 september 2016 dat de feiten gebeurde. Een 43-jarige jogster was die ochtend thuis vertrokken om te gaan joggen langs het wandelpad Schoewever in Vilvoorde. Daar werd ze plots gegrepen door een man. Ze werd op de grond gegooid en kreeg slagen in het gezicht, waarbij ze ernstige verwondingen opliep. Vervolgens sleepte de dader haar mee naar een verdoken plaats waar hij de vrouw verkrachtte. De vrouw hield blijvende letsels over aan de feiten.

Pas 14 maanden later wordt een verdachte opgepakt voor de feiten, een man van 44. Hij is geïdentificeerd nadat een DNA-spoort geanalyseerd werd en er een positieve match bleek in de DNA-databank. De man wordt aangehouden op verdenking van verkrachting met foltering. Tot op vandaag blijft hij ontkennen dat hij iets met de feiten te maken heeft. 

De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde de man nu tot een gevangenisstraf van 14 jaar, en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van 10 jaar. De man had ook in augustus 2017 zijn ex-partner verkracht en in elkaar geslagen en krijgt daarvoor een celstraf van 5 jaar.

Meest gelezen