Güler Turan (SP.A Antwerpen) roept leden op om tegen bestuursakkoord te stemmen

Het wordt een spannende dag morgen bij de Antwerpse SP.A-afdeling. De lokale SP.A-leden mogen zich uitspreken over het bestuursakkoord dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft bereikt met SP.A en Open VLD. Güler Turan roept de leden op tegen te stemmen.

Güler Turan is een belangrijke stem binnen de Antwerpse SP.A. Ze zetelt al tien jaar in de gemeenteraad en was twee jaar schepen toen burgemeester Patrick Janssens de stad bestuurde. Turan zit voor SP.A al negen jaar in het Vlaams Parlement. Sinds 2014 is ze deelstaatsenator.

De hele sfeer is zeer repressief, niet verbindend en niet progressief. 

"Ik heb op de televisie vernomen dat er een bestuursakkoord is", zegt Turan. "Achteraf kreeg ik de tekst en ik heb die ernstig gelezen, samen met een aantal militanten. De hele sfeer is zeer repressief, niet verbindend en niet progressief. Er zitten wel een aantal goede elementen in, maar er staan heel veel zaken in die het bestuursakkoord wat mij betreft niet sociaal maken. Dit is voor mij onaanvaardbaar. Ik wil de militanten oproepen om morgen tegen dat akkoord te stemmen."

Het SP.A-gemeenteraadslid wil niet vooruitlopen op de stemming en de gevolgen voor haar binnen SP.A. "Als de leden het bestuursakkoord goedkeuren, dan zal ik zien wat de consequenties voor mij zullen zijn", klinkt het. "Ik ga mij daar nu nog niet over uitspreken, maar ik heb vertrouwen in onze militanten."

VIDEO: Zaterdag spreekt de achterban van de SP.A zich uit over het bestuursakkoord met N-VA en Open VLD in Antwerpen. "Terzake" peilde naar de stemming bij de militanten van de SP.A en stelde vast dat er nog verbingswerk aan de winkel is.

Videospeler inladen...

Meest gelezen