Israëlische leger start met vernietiging Hezbollah-tunnels

Het Israëlische leger heeft donderdag aangekondigd begonnen te zijn met het vernietigen van de tunnels vanuit Libanon naar Israël, die gebouwd werden door de sjiitische militie Hezbollah.

De woordvoerder van het Israëlische leger legde uit dat het om de tweede fase van de Operatie Noordelijk Schild gaat. De eerste fase was het identificeren en blootleggen van de tunnels, en tot nu toe heeft het leger vier tunnels gevonden.
Om deze te vernietigen zullen verschillende methoden gebruikt worden, om er zeker van te zijn dat ze "niet gebruikt kunnen worden door de terroristische organisatie Hezbollah" voor het uitvoeren van hun plannen.

De betrokken lokale autoriteiten en hun inwoners werden volgens het leger op de hoogte gesteld van de komende acties, met de waarschuwing niet in de buurt van de tunnels te komen.

De Verenigde Naties waarschuwden woensdag voor "provocerende daden". De VN-vredesmissie in Zuid-Libanon (Unifil) heeft extra troepen ingezet en verbindingsteams naar gevoelige locaties langs de grens gestuurd. Libanon werd gevraagd om de tunnels aan de Libanese zijde te helpen identificeren en onbruikbaar te maken.
Unifil heeft na een onderzoek het bestaan van de vier tunnels bevestigd.

  

Meest gelezen