Videospeler inladen...

Prins Laurent: "Ik ben gelukkig als de anderen gelukkig zijn"

Prins Laurent, prinses Claire en hun drie kinderen hebben een bezoek gebracht aan de winteropvang voor "daklozen en hun huisdier". Het gaat om een initiatief van de Stichting Prins Laurent in Brussel. Dankzij de stichting hebben de voorbije twee jaar zes daklozen de weg gevonden naar een job, zo vertelde de prins trots. Het was trouwens lang geleden dat de pers nog eens welkom was op een van zijn activiteiten. 

Sinds de heisa rond Laurents bezoek aan de Chinese ambassade vorig jaar en de sanctie die hij daarvoor kreeg van de regering, hield de prins zich ver van de pers. Maar naar "daklozen en hun huisdier" komt hij graag, en niet alleen maar met het hele gezin.

"De kinderen moeten beseffen dat de wereld soms moeilijk is", zei de prins. "Dat hebben ze al meegemaakt door het feit dat ik door velen bekritiseerd werd."

"Nu zien ze hoe belangrijk het is dat mensen gelukkig zijn. Minderbedeelden hebben ook het recht om gelukkig te zijn."

Op de vraag of hij zelf ook weer gelukkig is, antwoordde de prins: "Ik ben gelukkig als de anderen gelukkig zijn."

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen