Sportcentrum Boerekreek in Sint-Laureins wordt vernieuwd

Het provinciaal sportcentrum De Boerekreek in Sint-Laureins moet er vanaf 2020 helemaal anders uitzien. De provincie heeft plannen om het centrum grondig te vernieuwen en uit te breiden. Er zullen nieuwe lokalen bijgebouwd worden, de toegang wordt verlegd en er komt een veel ruimere parking.

De Boerekreek in Sint-Laureins is in heel de provincie bekend voor zijn sportkampen, sportdagen en plattelandsklassen. Gedeputeerde Annemie Charlier: “Er is onder andere nood aan een polyvalente zaal en een nieuwe grotere opslagloods voor boten met werkatelier. Er zullen dus twee grote bouwvolumes bijgebouwd worden.

Parkeerruimte

Daarnaast zijn er ook enkele knelpunten, zoals een buurtweg die doorheen het sportcentrum loopt en het gebrek aan parkeerplaatsen. "De parking wordt dubbel zo groot. Al deze vragen en knelpunten zijn nu samengebracht bij in een toekomstvisie. Om dat te kunnen uitvoeren, moeten delen van het gewestplan gewijzigd worden. Daarvoor wordt nu een plan opgemaakt", zegt Charlier.

Openbaar onderzoek

Iedereen kan de plannen nu inkijken en opmerkingen formuleren. Dat kan nog tot 14 februari volgend jaar op het gemeentehuis van Sint-Laureins, in het provinciaal administratief centrum op het Wilsonplein in Gent of op de website van de provincie.

kasto80

Meest gelezen